Akcija ‘Dizalo u vašem stubištu’: ‘Svaka zgrada u Zagrebu treba imati dizalo, a financirat će ih Europska unija’

FOTO: Flickr

Prije nekoliko godina pokrenuta je inicijativa zagrebačkog HNS-a “Dizalo u vašem stubištu”. Nakon što je aktualizirana, HNS-ovci su se u subotu okupili na jarunskoj tržnici kako bi informirali građane o svojoj akciji kojom žele postaviti liftove u stambene zgrade na području Trešnjevke prema jugu.

Kako piše Večernji list, Trešnjevka, kao jedan od najvećih kvartova u gradu, većim je dijelom sagrađena osamdesetih godina, radilo se uglavnom o četverokatnicama u koje, temeljem tadašnjih zakonskih propisa, nije bilo obvezno ugrađivanje liftova. No, zbog današnjega modernoga načina života dizala bi itekako olakšala život mnogim građanima.

“Građani su pokazali veliki interes za tu inicijativu pa idućih mjeseci planiramo akciju pokrenuti i u drugim kvartovima poput Gajnica, Maksimira, Španskoga i drugih, kazao je HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak.

Dodao je da za namjenu ugradnje dizala u stambene zgrade i Grad i država mogu povući nepovratna sredstva iz europskih fondova pa će se HNS, ističe, potruditi realizirati tu akciju za dobrobit svojih sugrađana.


Komentari