Afera Agram otkriva nove detalje: U kadrovskoj nisu znali zadovoljavaju li zaposleni sve uvjete

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Danas je nastavljeno suđenje Milanu Bandiću i njegovim suoptuženicima u aferi Agram i to svjedočenjem Zore Baković, zaposlenice kadrovske službe Ustanove za upravljanje sportskim objektima.

Baković je kazala da ne zna je li 15 zaposlenih u toj podružnici Zagrebačkog holdinga zadovoljavalo uvjete natječaja.

”Krajem 2013. primljeno je 15 osoba, a među njima i Dijana Muhović, Vice Gulam i Stjepan Benko. Nije mi poznato kako su primljeni, odnosno jesu li zadovoljavali uvjete. Mi u kadrovskoj takve stvari ne provjeravamo, jer dobijemo gotove ugovore. Ukoliko bismo i vidjeli da netko ne zadovoljava uvjete, nismo po tome postupali jer mi to nismo radili”, kazala je Baković.

Svjedokinja je dodala da postoji članak pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta koji omogućava predsjedniku uprave Zagrebačkog holdinga da zaposli osobu koja formalno ne ispunjava tražene uvjete. ”Taj članak je više puta primjenjivan, ali ja nisam nikada vidjela da je uz primjenu tog članka napisano i obrazloženje u kojem se navodi da je neka osoba tako zaposlena”, dodala je Baković.

Pored nje, svjedočili su zaposlenici kadrovske službe Tamara Juzbašić i Boro Stipić koji nisu znali kakva je bila procedura prilikom zapošljavanja Dijane Muhović, Vice Gulama i Stjepana Benka u Zagrebačkom holdingu.


Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada prošle godine.

Bandić i njegovi suoptuženici od početka odbacuju krivnju, osim dvojice koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

Krajem ožujka 2019. optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Komentari

loading...
-->