‘A GOVORILI SU DA PRETJERUJEMO’ Dobrović i Peternel komentirali krizu s otpadom i probleme u Holdingu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački gradski zastupnici Domovinskog pokreta i Zelene liste održali su konferenciju za medije na kojoj su upozorili kako je prošlo već dva mjeseca od obveze gradonačelnika Tomislava Tomaševića da predstavi izviješće o sektoru gospodarenja otpadom i daljnjim mjerama s kojima misli izaći iz krize, no toga i dalje nema.

Iz tog su razloga, govore, poslali požurnicu. S druge strane, govore i kako postoji očit problem oko premoštenja jednog velikog jaza koji uvijek postoji kod načelnih postavki koje se pišu u političke programe. Dodaju i kako je politički program Možemo! u komunalnom sektoru prilično dobar, no brine ih operativa.

Dalje, navode i kako Tomašević i njegov tim nisu sposobni surađivati s bilo kime tko nije u njihovom užem ideološkom krugu.

Zastupnik Igor Peternel osvrnuo se na probleme u Zagrebačkom holdingu, odnosno na nemogućnost Tomaševića da ondje postavi dva ili tri direktora koji bi mogli kompetentno i bez repova te afera preuzeti Holding, a shodno tome ističe kako su potkapacitirani, na što su, govori, upozoravali tijekom kampanje. “To nam sve ukazuje na ono što smo mi cijelo vrijeme govorili u vrijeme kampanje kada su nas nazivali da pretjerujemo i da vodimo prljavu kampanju, a govorili smo da su potkapacitirani, ideološki usmjereni, i da nemaju niti znanja niti iskustva niti kadrova za vođenje ozbiljnog grada”, ističe Peternel koji najavljuje kako će na Skupštini postaviti pitanja vezana za obnove škola, ali za stanje Sportskog centra Svetice.


Komentari