A bio je to dobar plan: Radnicima Čistoće naređeno ometanje prosvjeda protiv Bandića?

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Udruge koje su 1. veljače organizirale prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića su poručile da imaju informaciju o tome kako su radnici Čistoće dobili naredbu ometati normalno odvijanje prosvjeda.

Premijer Plenković komentirao jučerašnji veliki prosvjed protiv Bandića

Naime, udruge tvrde da posjeduju dopis iz kojeg je jasno kako su radnici dobili naredbu da ometaju prosvjed. Dopis su izdali odgovorni iz Zagrebačkog holdinga na štetu svojih radnika.

Zbog zaštite identiteta izvora, udruge nisu objavile cijeli dopis.

Udruge kažu da je jedan od sindikata u Čistoći poslao dopis upravi holdinga u kojem traži informaciju o odgovornim osobama koje su naredile čišćenje Trga bana Jelačića za vrijeme trajanja odobrenog i legalnog javnog okupljanja građana. Udruge smatraju kako su ovakvi besramni, bahati i agresivni potezi gradonačelnika i njegovih suradnika dokaz očaja i straha za vlastite pozicije.

Isto kažu da je potpuno neprihvatljivo da su radnici Čistoće primorani sudjelovati u hirovima gradonačelnika koji ovim putem krši njihova radnička prava.

(VIDEO/FOTO) Novi prosvjed protiv Bandića: Tisuće ljudi okupilo se na glavnom zagrebačkom trgu

“Na svim razinama suočeni su s odlučnim otporom koji njihovu eru neminovno privodi kraju pa u pokušaju spašavanja, ne prežu i od ovakvih poteza. Na sreću, nisu uspjeli omesti prosvjed, ali su nepotrebno proizveli potencijalno konfliktnu situaciju između prosvjednika i radnika Čistoće, koji nisu krivi za besmislene naredbe svojih šefova“, piše u priopćenju.

“Koliko god Bandić pokušavao prikazati da drži sve konce u rukama, znamo da je vrlo dobro shvatio poruku i snagu tolikog broja prosvjednika i prosvjednica”, dodaju.

Također, izražavaju žaljenje za sve eventualne neugodnosti koje su radnici Čistoće možda doživjeli te pozivaju sve da usmjere svoj otpor prema pravim krivcima za stanje u kojem se grad nalazi.

Kako je Bandić izbjegao prosvjednike? Evo tko mu je omogućio da ‘šmugne’ na stražnji izlaz suda

Holding odbacije optužbe

Zagrebački holding odbacio je optužbe udruga Zelena akcija, Pravo na grad i Siget da su radnici Čistoće po nalogu Milana Bandića ometali prosvjed koji su te udruge organizirale 1. veljače na Trgu bana Jelačića protiv zagrebačkog gradonačelnika.

“Zagrebački holding odbacuje navode vezane za održavanje prosvjeda na Trgu bana Jelačića te ni na koji način nije na njega utjecao”, priopćili su iz Ureda Uprave Zagrebačkog holdinga.

Komentari