ZG izbori: Komadina misli da SDP treba podržati Tomaševića za gradolnačelnika Zagreba. On se s time slaže

Trenutačni vršitelj funkcije v.d. predsjednika SDP-a, Zlatko Komadina, jučer je u studiju Jutarnjeg lista izjavio kako bi na izborima za grdolnačelnika Grada Zagreba radije podržao Tomislava Tomaševića nego nekog od članova SDP-a.

“Nije mi strano da SDP na izborima za Zagreb podrži Tomislava Tomaševića, iako vjerujem da će SDP-ovcima u Zagrebu to biti strano”, rekao je Komadina te podsjetio da je njegova stranka na izborima postigla loš rezultat u Zagrebu što je u konačnici i dovelo do katastrofalnog rezultata na razini države.

Dodao je i kako se u Zagrebu pojavila nova ekipa iz opcije Možemo! koja se bori za drugačiji Zagreb, te je uspjela skupiti velike simpatije lijevog krila, a SDP tu činjenicu ne može ignorirati.

“…glas SDP-a se u zagrebačkoj skupštini baš i nije puno čuo. Mislim da bi savez između SDP-a i Možemo! bio prirodni savez” zaključuje Komadina.

Također je komentirao i kandidaturu Gordana Marasa koji još nije odustao od želje da se natječe za tu fotelju. Komadina smatra da on ima letimo pravo na kandidaturu ako središnjica ne odluči drugačije.

A podrška SDP-a nije mrska ni samom Tomaševiću koji je istu stvar jučer komentirao u studiju N1 televizije.

“Bitno je da protiv Bandića u prvom krugu bude jedan kandidat od centra prema lijevo i da nema više – kako se ne bi rasipali glasovi. Ako dođe do tako velikog rasipanja glasova, moglo bi se desiti da u drugi krug uđu HDZ-ov kandidat i Bandić. To bi bilo porazno za ljevicu”, rekao je Tomašević.

Tomašević obznanio svoje ambicije i poslao poruku: ‘Ova Vlada neće dočekati kraj mandata’


Komentari