ZET-OV POKAZ ZA 50 KUNA? Bernardić smatra da je to moguće: ‘Ovo je antiinflacijska i zelena mjera!’ Ima poruku i za Tomaševića

Davor Bernardić (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Socijaldemokrati predvođeni koordinatorom Davorom Bernardićem u zagrebačkoj Gradskoj upravi, predali su zanimljiv prijedlog da mjesečni pokaz za zaposlene košta 100 kuna, a za studente i umirovljenike 50 kuna.

Pokaz za 100 kuna?

“Kako bi rasteretili naše sugrađane predlažemo da cijena pokaza ZET-a za zaposlene bude 100 kuna umjesto dosadašnjih 360 kuna te da cijena za umirovljenike, studente i učenike bude 50 kuna”, rekao je Bernardić na konferenciji za medije koja se održala nakon predaje prijedloga.

Bivši šef SDP-a smatra da bi ta mjera imala, ne samo financijsku korist za Zagrepčane, veći i pozitivan ekološki utjecaj. Navedeno bi  također rezultiralo i smanjenjem prometnih gužvi na cestama, smatra Bernardić.

“Dakle, ovo je antiinflacijska, zelena, a ujedno i prometna mjera“, ističe.

O dječjim vrtićima

Osvrnuo se i na dječje vrtiće te naveo rješenje koje predlažu socijaldemokrati. Oni smatraju da je nužno subvencioniranje cijene za privatne dječje vrtiće budući da su, kako navode, zbog rasta cijena energenata i drugih troškova oni najavili poskupljenje svojih usluga čak i za 700 kuna mjesečno.

“Gradski vrtići do sada su se plaćali 400 kuna, a privatni 1400 kuna. S najavljenim poskupljenjem privatni vrtić bi koštao mjesečno preko 2000 kuna”, upozorio je Bernardić.

Pitanja Tomaševiću

Gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću je uputio pitanja o tome zašto se po pojedinim kvartovima ne odvozi otpad u propisanim rokovima i hoće li građanima zbog toga biti vraćen dio novca. Podsjetio je i da svjedočimo odgodi najavljivanog modela odvoza i naplate otpada.

“Moja pitanja prema gradonačelniku su: Što to znači za građane, a što za njihove račune? Kada će ta odluka stupiti na snagu, koje će biti cijene vrećica i gdje će se moći kupiti, kolike će biti marže? Hoće li biti prostora za manipulaciju, na koji će se način kontrolirati sustav?”, pita se Davor Bernardić i ističe da je puno neriješenih pitanja.


Komentari