ŽESTOKA RASPRAVA OKO KLUPICE! Dok su neki Zagrepčani oduševljeni, drugi upozoravaju: ‘Meni to nije normalno’

Klupica (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Klupa u duginim bojama na Zrinjevcu ukrala je svu pozornost ovog utorka. Podsjećamo, šarena klupa je postavljena povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije. No, samo nekoliko sati nakon postavljanja, netko ju je prebojao crnim sprejom. Međutim, počinitelj nije ostvario ono što je planirao jer su radnici Zrinjevca uzeli stvar u svoje ruke i u prostoru ispod paviljona klupu ponovno vraćali u dugine boje.

Što o cijelom događaju misle Zagrepčani, otkrili su nam ispod članka s pitanjem “koja vam je klupa ljepša?“.

‘Duga je simbol nečeg sasvim drugoga’

“Isto kome smetaju i zastave. Nažalost, dugine boje su predivne. I ne treba dugu poistovjećivati s nečim s čime se ne slažemo. Duga je simbol nečeg sasvim drugoga”, smatra jedan čitatelj.

Dio čitatelja podsjeća na odluku gradonačelnika Tomislava Tomaševića da zabrani zastave Hod za život na gradskim jarbolima te smatraju da je prebrojavanje sasvim opravdan potez.

‘Kome su smetale zastave?’

“Mat crna svakako je ljepša kad već nije boja drveta i bezbojni lak gore”, “Nije problem boja nego simbolika koju ta boja predstavlja” “Kako vama smetaju zastave Hoda za život tako nekome smeta klupa u duginim bojama”, “A kome su smetale zastave?”, neki su od komentara.

Neki smatraju da klupa treba biti u duginim bojama.

“Možda bismo trebali i dječja igrališta obojati u crno. Tko zna što se sve može dogoditi kad se djeca spuste par puta niz šaren tobogan ili ljuljaju na obojanim ljuljačkama”, “Samo šareno i veselo”, pisali su.

Uključio se i Goluža: ‘Gradonačelnik nije izabran da unosi podjele’

Jedna je čitateljica upozorila:

“Ne smeta klupa dapače volim šareno ,ali smeta ono što se preko klupe promovira. Meni to nije normalno jer Bog je stvorio ženu i muškarca da budu jedno, a ne ženu i ženu ili muškarca i muškarca”.

U raspravu se uključio i zastupnik u gradskoj skupštini Trpimir Goluža koji je napisao:

“Tomislav Tomašević izabran je da bude gradonačelnik svih građana grada Zagreba i da pri tome primarno rješava komunalne probleme kojima Zagreb obiluje. Gradonačelnik nije izabran da bi s pozicija ideološke ostrašćenosti unosio nove podjele i razdor među Zagrepčane”.


Komentari