Želite novog kućnog ljubimca? Sada je vrijeme da odete do Dumovca!

FOTO: Sklonište Dumovec

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba puca po šavovima. Naime, tamo je trenutačno smješteno više od 160 pasa, a građani svakodnevno na ulicama Zagreba pronalaze nove odbačene pse.

„Karantena u kojoj psi moraju provesti prve dane po dolasku u Dumovec, ali i prostori za njihov smještaj ograničenih su kapaciteta pa smo zahvalni svim građanima koji su u mogućnosti nekoliko dana po pronalasku odbačenog psa o njemu se brinuti. Istodobno pozivam sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca, da nas posjete. Ovdje ih sigurno čeka pas koji će im pružiti mnogo veselja i ljubavi“, poručio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

FOTO: Sklonište Dumovec

U prvih šest mjeseci ove godine došlo je do pada broja udomljenih pasa. Udomljeno ih je tristo osamdeset što je pedesetak manje nego u istom razdoblju lani.
„To nije ništa dramatično, ali stalna nas analiza podataka potiče da u ovakvim slučajevima građane jače potičemo na udomljavanje“, pojasnio je Skok. Samo u prošlom mjesecu Sklonište je primilo osamdeset pasa od kojih je polovina štenaca. Mnogi štenci dolaze u skupini.

FOTO: Sklonište Dumovec

Iz Skloništa poručuju kako je pravo doba za udomljenje pasa. Lijepo vrijeme ljudima i psima omogućuje mnogo boravka vani i zbližavanje kroz igru i šetnje.

Komentari