Zeleno-lijeva koalicija jedina nije dobila gradski prostor: Bandić zbog njih čak promijenio zakon!

MOŽEMO

Sve do 2018. godine, apsolutno sve stranke u zagrebačkoj skupštini, vijećima gradske četvrti i u Hrvatskom saboru imale su pravo dobiti poslovni prostor. Što je tada promijenilo situaciju? To da su se za prostor prijavile stranke zeleno-lijeve koalicije – Zagreb je naš!, Nova Ljevica i Radnička fronta, piše Hrvatski glasnik.

“Tražili smo poslovni prostor jer imamo zastupnika u Skupštini. Ali umjesto da smo ga dobili, izmijenjen je pravilnik da stranka mora imati tri zastupnika ako želi poslovni prostor”, rekao je Tomislav Tomašević za spomenuti portal.

Kasnije je grad ponudio jedan prostor za sve tri stranke, i to veličine 50 do 60 kvadrata, no odbili su jer im je prostor bio premalen s obzirom na brojno članstvo. Za isti je portal Urša Raukar Gamulin iz Zeleno-lieve koalicije komentirala je kako je osobno slala zahtjev za prostorom početkom mjeseca, sada kada Možemo! ima četiri saborska zastupnika, i ironično dodala da ju zanima hoće li Bandić ponovo mijenjati pravila.

Odgovor još nisu dobili, no u međuvremenu je Domovinskom pokretu Miroslava Škore dodijeljen jedan prostor, i to u Ulici Kralja Držislava od 200 metara kvadratnih, koji će oni plaćati svega 1.252,25 kune mjesečno.


Komentari

loading...