Zbog neisplate plaće podignuta kaznena prijava protiv dvije osobe

policija
Foto: MUP/ilustracija

Zagrebačka policija završila je istragu nad dvije osobe starosti 32 i 34 godine i dva trgovačka društva iz Zagreba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Neisplata plaće” i “Povreda prava iz socijalnog osiguranja, obavijestila je PU zagrebačka.

Utvrđeno je da osumnjičeni 32-godišnjak, kao odgovorna osoba i direktor osumnjičenog trgovačkog društva, nije isplatio plaću zaposleniku za razdoblje od 1. svibnja do 17. svibnja 2018. godine te je uskratio uplatu doprinosa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja od ožujka do svibnja 2018. godine, iako je u navedenom razdoblju trgovačko društvo bilo solventno.

Osumnjičeni je došao u službene prostorije radi produljenja dokumenata, na što su reagirale službenice, a odmah potom i policijski službenici, jer se radilo o osobi koja se dovodi u svezu s kaznenim djelom.

Nadalje, utvrđeno je da osumnjičeni 34-godišnjak, kao odgovorna osoba i direktor osumnjičenog trgovačkog društva, nije 28-godišnjoj zaposlenici isplatio plaće za razdoblje od siječnja do srpnja 2018. godine te je također uskratio uplatu doprinosa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja za isto razdoblje, premda u navedenom razdoblju trgovačko društvo nije bilo solventno od siječnja do kraja prosinca 2018. godine, ali kao poslodavac nije dostavio obračun o neisplati dospjelog iznosa plaća niti je naknadno uplatio zaostale plaće, kao što ju nije odjavio kod nadležnih tijela mirovinskog i zdravstvenog osiguranja niti joj je vratio dokumentaciju.

Kaznene prijave bit će podnijete nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari

loading...
-->