Zbog koronavirusa: Odgađa se i festival dokumentarnog filma, ZagrebDox

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Vodeći se uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje uključuju preporuku zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, sve u svrhu kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, okolici i ostatku Europe, organizatori festivala dokumentarnog filma, ZagrebDox odlučili su odgoditi 16. izdanje ZagrebDoxa, koje se trebalo održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu.
“Dokumentaristi su uvijek bili među najhrabrijim filmašima. Smatramo, međutim, da u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku”, kazao je Nenad Puhovski, direktor ZagrebDoxa.
Iako još uvijek nisu odredili drugi termin, iz ZagrebDoxa tvrde kako će on biti određen te kako će se aktivnosti programa usavršavanja za filmske profesionalce ZagrebDox Pro, kao i Pitching forum, održati u istom periodu u online okruženju.
“Na taj način nastojimo svim sudionicima programa omogućiti da svoje projekte razviju, te predstave međunarodnom panelu”, kazali su.


Komentari