Zbog iznuđivanja poduzetnika, podignuta optužnica protiv Lučića, Vrhovca i Purgara

Foto: Robert Fajt / CROPI

Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv bivšega policajca i televizijskog glumca Leona Lučića (48), zaposlenika MUP-ove Antiterorističke jedinice Lučko, Andrije Vrhovca (34) i bivšega vojnoga specijalca, Darka Purgara (50) u slučaju pokušaja iznude 100.000 eura od poduzetnika iz Zaprešića.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je da je, nakon provedene istrage, pred karlovačkim Općinskim sudom protiv sve trojice podiglo optužnicu zbog pokušaja iznude, a protiv Lučića i zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Tužiteljstvo tvrdi da je 7. siječnja 2020. oko 20,17 sati, djelujući zajedno i po prethodnom dogovoru s ostalim okrivljenicima kako bi si pribavili protupravnu imovinsku korist, Lučić s mobilnog telefona nazvao poduzetnika iz Zaprešića, zaprijetio mu i zatražio isplatu novca.

U vezi toga ga je ponovno kontaktirao istog i sljedećeg dana, kao i 10. siječnja 2020. oko 10,00 sati i dogovorio preuzimanje dogovorenog novčanog iznosa, dajući mu upute da se zaustavi na tridesetom kilometru autoceste Zagreb-Rijeka, ispod nadvožnjaka Draganić. Tamo su bila ostala dvojica okrivljenika, tvrde.

Nakon što je oštećenik došao na dogovoreno mjesto ispod nadvožnjaka Draganić u prisustvu još jedne osobe, Lučić i Vrhovac su u njih uperili pištolje te im naložili da preskoče zaštitnu ogradu, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba i upotrebe sile.

Pri tom je Vrhovac drškom pištolja udario u glavu zaprešićkog poduzetnika, dok je Lučić snažno udario u rame osobu koja je bila s poduzetnikom pri čemu mu je nanio tešku tjelesnu ozljedu.

No, okrivljenici nisu uspjeli u svojoj namjeri pribavljanja nepripadne koristi, jer nije došlo do isplate novca. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora okrivljenicima zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.


Komentari