Zbog gužve u javnom prijevozu, razmatra se drugačije radno vrijeme zagrebačkih škola

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs jučer je otkrio da u svrhu smanjenja pritiska na javni prijevoz, razmišlja o drukčijem radnom vremenu škola, odnosno da bi neke srednje škole s nastavom počinjale kasnije. O razradi te ideje razgovarao je i s gradskim pročelnikom za obrazovanje Ivicom Lovrićem.

“U kontekstu javnoga prijevoza, razgovarao sam s gradskim pročelnikom da on napravi analizu škola koje rade u jednoj smjeni i da se pomakne odlazak u školu za jedan sat. Znači škola ne bi počela u 8 sati ujutro, nego bi počela recimo u 9, to za srednje škole govorimo, da smanjite pritisak ljudi u samim sredstvima javnoga prijevoza”, izjavio je Fuchs za N1 ,dodavši da čeka analizu pročelnika Lovrića o kojim se točno školama rai.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, portalu Telegram, potvrdio je da će od ovog tjedna pet srednjih škola u Zagrebu počinjati sat vremena kasnije. Nekolicina škola već funkcionira na takav način.

“Radi se, dakle, oko 2000 djece manje u vršnom opterećenju prometa, koja će putovati sat kasnije. To nije zanemarivo i činimo sitne korake, koliko možemo”, izjavio je Lovrić.

Lovrić smatra da temeljem podataka, odnosno da od 27 tisuća razreda, u tek njih 22 su dvoje pozitivne djece, škole nisu žarišta koronavirusa, te dodao kao su djeca pod striktnim nadzorom i epidemiološkim mjerama “i puno bolje zaštićena od kontakata i infekcija, nego vani”.

 

Komentari