Završio sastanak s Kinezima: Evo što su dogovorili

Wikimedia

Izaslanstvo China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) danas se na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem upoznalo sa situacijom u brodogradilištima Uljanik i 3. maj, a nakon što ih obiđu, razmotrit će situaciju u njima i iznijeti svoje mišljenje, najavljeno je nakon sastanka u Banskim dvorima.

Premijer se sastao s predsjednikom uprave Huom Wenmingom pri čemu su razgovarali o Uljaniku i 3. maju, koje će kineski gosti posjetiti.

“Obići ćemo brodogradilišta i ozbiljno ih razmotriti”, izjavio je novinarima nakon sastanka Wenming.

Kako je dodao, vidjeli su da su ta dva brodogradilišta vrlo važna tema u hrvatskoj javnosti.

U timu CSIC-a, istaknuo je, nisu bili samo ljudi iz njihove kompanije koji su nadležni za planiranje, već su pozvali i odvjetnike i investicijske bankare.

“Nakon posjeta brodogradilištima sve ćemo u potpunosti i ozbiljno razmotriti i iznijeti svoje mišljenje”, izjavio je Wenming.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat razgovore s kineskim izaslanstvom ocijenio je vrlo konstruktivnim, uz napomenu kako danas nije bilo razgovora o detaljima.

“Nakon srijede imat ćemo priliku razgovarati o detaljima. Ovo sada još uvijek nisu detalji”, kratko je na upite novinara o današnjim razgovorima odgovorio Horvat.

Na upit je li optimist, poručio je da je optimističan proteklih godinu dana.

Predsjednik uprave Uljanika Emil Bulić novinarima je izjavio kako je današnji sastanak bilo upoznavanje s potencijalnim zainteresiranim ulagačima u Hrvatsku.

“Premijer je vrlo široko i iscrpno pojasnio cjelokupnu situaciju. Na neki način smo se danas upoznali”, rekao je Bulić.

Najavio je kako će razgovori biti konkretniji idućih dana.

“Ovo su prvi razgovori, došli se upoznati i s premijerom zajedno otvoriti ovu temu”, ponovio je Bulić odgovarajući na pitanja pitanja o čemu se konkretno razgovaralo te da li je bilo riječi o dugovima pulskog brodogradilišta.


Komentari