ZAVRŠILA predaja kandidacijskih listi: KOGA je odabrala Domoljubna koalicija, a koga SDP?

Facebook

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin komentirao je kako nema velikih iznenađenja.

Državno izborno povjerenstvo sinoć je u pola noći zaključilo prijavu kandidacijskih listi za parlamentarne izbore. Zaprimili su ukupno 168 kandidacijskih listi, što je značajno manje od prošlih izbora, kada su zaprimili 313 listi. Od tih su 162 stranačke i 6 neovisnih.

Za prvu izbornu jedinicu zaprimili su najviše listi, njih čak 20, prenosi Jutarnji.hr.  Najmanje listi, njih 13, prijavljeno je u 5. i 9. izbornoj jedinici.

Malo žena na listi Domoljubne koalicije

Na listi koju je HDZ objavio na svojim web stranicama nema niti jedne žene kao nositeljice liste, a zastupljenost žena manja je od 40 posto. Time Domoljubna koalicija riskira kaznu DIP-a u iznosu od 50.000 kunaSDP sa svojim izbornim listama nije previše iznanadio, prenosi T-portal. Sadašnji premijer Zoran Milanović predvodnik je liste za prvu izbornu jedinicu, dok je Domoljubna koalicija na isto mjesto kandidirala akademika Željka Rainera. Na iznenađenje sviju, koalicija je na mjesto nositelja liste za drugu izbornu jedinicu stavila Miroslava Tuđmana, a njegov će protivnik od strane SDP-a biti Josip Leko.

 Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nositelj je liste u 9. izbornoj jedinici, a njemu će se suprotstaviti SDP-ov kandidat Ranko Ostojić.


Komentari