Zatvorite prozore! Vakula otkriva: Stiže osvježenje, a evo što nas čeka na Veliku Gospu

Tomislav Jugkala / Facebook/Ilustracija

U sjevernijim krajevima biti oblačnije i promjenjivije, osobito poslijepodne uz čestu kišu, većinom u obliku pljuskova s grmljavinom, rekao je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Ponegdje, tvrdi, moguće je i nevrijeme, no nestabilno vrijeme proširit će se na većinu Hrvatske u subotu kada će u sjevernim krajevima biti malo manje toplo, no s nedjeljom se vraćaju više temperature.

Početkom novoga tjedna uglavnom i vruće no, i dalje je vrlo mala vjerojatnost za dugotrajnije suho i stabilno vrijeme diljem Hrvatske, dodaje.

Nestabilno će u mnogim kopnenim krajevima biti i u malo manje toplu subotu, a ponovno sunčanije u nedjelju. Ponedjeljak većinom vruć s rijetkim pljuskovima, većinom u gorju.

U unutrašnjosti Hrvatske danas će biti djelomice sunčano i nestabilno pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše te pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne i navečer, pri čemu je moguće i lokalno nevrijeme.

Danas u Zagrebu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, osobito poslijepodne na širem području grada pljuskovi s grmljavinom uz mogućnost lokalnog nevremena. Vjetar slab, povremeno do umjeren sjeveroistočni, uz pljuskove pojačan. Najviša temperatura zraka od 28 do 30 °C, u okolnom gorju oko 24 °C.

Sutra nas u metropoli očekuje promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri postupno smirivanje i razvedravanje. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od 18 do 20, a najviša dnevna između 26 i 28 °C, u okolnom gorju od 20 do 22 °C.

Klimatologinja DHMZ-a otkrila kakvo nas vrijeme čeka do kraja ljeta: Dolazi li napokon do stabilizacije vremena?


Komentari