Zatvorili su natjecanje i prvake proglasili na temelju trenutne rang ljestvice te tako Zagrepčane smjestili na drugo mjesto, sad im prijete i sudskim tužbama

FOTO: press

Hrvatski odbojkaški savez na ‘internetskoj sjednici’ izvan snage stavio je vlastitu odluku donešenu 17. ožujka na sjednici Upravnog odbora HOS-a i povukao dotad neviđen potez u hrvatskom sportu pa čak i šire, prenose Sportske Novosti.

Oni su naime, prvo donijeli odluku o prekidu svih ligaških natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji, a potom zaključili rang ljestvicu klubova prema zatečenom stanju. Tako je, nakon samo dva kola završnog dijela Superlige, prvoplasirana momčad bila kaštelanska Mladost, dok su Zagrepčani zbog manjeg broja osvojenih poena bili drugi.

Na odluku su odmah reagirali iz Doma odbojke navodeći kako su oštećeni jer imaju bolju momčad, a zatražili su i očitovanje SDUŠ-a i HOO-a najavljujući i sudske tužbe.

Zagrebački odbojkaši imaju 17 bodova manje od Kaštelana, a svjesno su ih žrtvovali u susretima protiv slabijih suparnika jer je njihov trener Malević u susretima dao priliku na mlađim igračima.

Direktorica HOS-a Valentina Bifflin pojasnila je kako je došlo do promjene pozivajući se na izmjene i dopune Zakona o športu donesenu na sjednici 17. ožujka, a nove odluke o završetku i novom sustavu natjecanja donijet će se sukladno Zakonu o dopunama Zakona o športu od 18. travnja, kazala je.

Euforija pravaka izostala je i u Kaštelima jer, svjesni su da ‘tehnički prvak’ nije isto kao i biti prvak nakon odigranih svih susreta i pobjeda u sezoni.

Na sjednici je zaključeno i kako se Kup Hrvatske za muškarce i Kup Snježane Ušić za žene odgađaju do daljnjega, a odgađa se i nastavak natjecanja završnice Prvenstva Hrvatske za sve mlađedobne kategorije.


Komentari