ZATVARAJU JOŠ 53 TRGOVINE! Najpoznatiji brend ženskog donjeg rublja nije uspio održati korak

Victoria's Secret

Nakon što su prošle godine zatvorili 30 trgovina, tvrtka Victoria’s Secret ove godine će zatvoriti još 53 trgovine u Sjevernoj Americi izvijestio je Business Insider.

Victoria’s Secret optužena je da se ne prilagođava promjenama i novoj filozofiji mode koja nije ograničena samo na stvaranje odjevnih predmeta za vrhunske supermodele, nego uključuje stvaranje odjevnih predmeta i za starije ili punije ljude.

Također su se našli u problemima i zbog društvenog pokreta #MeToo, kojim se želi prekinuti praksa seksizma, zlostavljanja žena i njihovog tretiranja kroz prizmu seksualnih objekata. Kritičari tvrtke ustvrdili su da se ona ne prilagođava tim društvenim promjenama i da je marketing s modnom pistom na kojoj se izmjenjuju najljepše manekenke svijeta – zastarjeli koncept, kao i njihove slike na reklama u trgovinama.

Javnost je postala posebno ogorčena nakon što je Ed Razek, glavni marketinški stručnjak, dao neke kontroverzne komentare o plus-size i transseksualnim modelima nakon zadnjeg predstavljanja modela na modnoj pisti.

Dok oni bilježe pad prodaje, sve je više novih brendova, kao što su American Eagle’s Aerie, ThirdLove, Lively i Rihanna, koji su shvatili da u donjem rublju leži prava poslovna prilika.


Komentari