ZASTRAŠUJUĆE! U KB Dubrava više od 60 posto pacijenata ima britanski soj, sve je više mladih u bolnici

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na N1 televiziji gostovao je šef Kliničke bolnice Dubrava Ivica Lukšić, a govorilo se o situaciji koja u njoj vlada, ali se osvrnulo i na nedavnu skanadloznu situaciju krađe.

Na samome početku rekao je kako je sve veći broj zaprimljenih covid-bolesnika. Jutros su ih imali 145, od kojih je 25 na respiratoru.

Britanski soj rapidno se širi među mladima

Poražavajuća je činjenica kako više od 60 posto pacijenata ima britanski soj, a među hospitaliziranima je više mlađih s težim kliničkim slikama i stanje se relativno brže pogoršava nego ranije. Upravo je cijepljenje starije populacije, doprinijelo tome da sada ima sve više mlađih pacijenata.

“Jedan od bitnijih faktora je i što se britanski soj lakše prenosi. Dobro je što imamo manju smrtnost bolesnika. Rekao bih da smo zaštitili najrizičniju populaciju. Ovo je porast, ali smrtnost je manja”, rekao je Lukšić, dodavši kako će nas jedino cijepljenje izvući iz pandemije.

Pljačkanje pacijenata ih je zgrozilo

Između ostalog, osvrnuo se i na krađu u KB-u Dubrava. Dvije djelatnice krale su od pacijenata koji su se borili za život, prema saznanjima, djelovale su individualno, odnosno nisu bile u dogovoru.

“Mogu samo reći da je i nas sve skupa šokiralo više nego bilo što ranije od situacija u KB-u Dubrava. Dozvolite da i ovom prilikom izrazim duboko žaljenje i ispriku obiteljima oštećenih. Od policije smo dobili informaciju da je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje teških kaznenih djela”, rekao je i poručio da će iskorijeniti takvo ponašanje iz ustanove.

Dodao je kako je u ustanovi oko 1100 cijepljenih, a onda se osvrnuo i na treći val.

“Koliko ja razumijem, mi već jesmo u trećem valu, ali po brojkama koje jesu, one su veće i to je već treći val koji je na snazi. Bitno je da budemo odgovorni i da se držimo mjera kako bismo to zaustavili prema ljetu uz sve veće cijepljenje i izašli jer za to realna mogućnost postoji”, zaključio je.

 


Komentari