Zasladite si tjedan ‘Danima meda grada Zagreba’

Pixabay

U organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza, zagrebački pčelari i njihovi gosti iz drugih županija predstavit će svoje proizvode na 17. Danima meda grada Zagreba koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića od 7. do 10. studenog.

Od četvrtka do nedjelje središnji zagrebački gradski trg biti će okupljalište pčelara gdje će svatko od posjetitelja i kupaca moći pronaći ponešto za sebe. Na više desetaka štandova građani će moći razgledati, kušati i kupiti razne pčelarske proizvode. Vrijeme viroza je sve bliže, a čime bolje ojačati imunitet nego kvalitetnim pčelinjim proizvodima.

I ove godine pokroviteljstvo Dana meda prihvatio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je također najavio svoj dolazak i obilazak pčelarskih štandova u pratnji predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza Željka Vrbosa. Otvorenje manifestacije previđeno je za četvrtak u 10. sati.

Ovogodišnji Dani meda u Zagrebu pod motom “Med hrvatskih pčelara u Nacionalnoj staklenki za med”

Prošla je godina dana od relizacije dugogodišnjeg projekta Hrvatskog pčelarskog saveza, Nacionalne staklenke za med. Preko 400 000 prodanih staklenki dobar su pokazatelj interesa hrvatskih pčelara, ali isto tako i kupaca njihovih proizvoda za kvalitetnim i sigurnim medom čemu posebnu garanciju daje oznaka Ministarstva poljoprivrede “Med hrvatskih pčelinjaka” koja sadržava jedinstveni neponovljivi broj provjerljiv od strane potrošaća u bazi Ministarstva. Uz veliku pomoć Ministarstva i organizaciju Školskog mednog dana koji će se i ovog prosinca organizirati u prvim razrednima osnovnih škola ostvarena je značajna promocija vrhunskog hrvatskog meda koji svojim karakteristikama spada među najkvalitetnije na svijetu.


Komentari