Zaraženo troje djece na dječjoj hematoonkologiji u Splitu! Stožer mijenja vrijeme objave najnovijih podataka

pexles

U Hrvatskoj je u subotu 312 novih slučajeva, u bolnicama je ukupno 211 osoba. Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je 2654. Na respiratoru je 12 pacijenata.

Nacionalni stožer objavio je kako će od sutra redovito izvješću o broju novih slučajeva zaraze koronavirusom umjesto u 14 sati, objavljivati svaki dan u 10 sati. Sutrašnji brojevi tako će obuhvatiti nešto kraći vremenski period – danas od 12.15 do 7.45 sati u nedjelju.

Koronavirus je probio u najosjetljiviji dio splitskog KBC-a, u dječju hematoonkologiju. Tamo gdje se najviše pazi i gdje su smještena djeca s malignim bolestima.

Prema prvim informacijama, u četvrtak su se pojavili simptomi kod jednog oboljelog, nakon čega su testirani svi pacijenti i medicinsko osoblje s tog odjela. Zaraženi su, kako doznajemo, troje roditelja i troje djece te tri medicinske sestre. Jedan roditelj i dijete su smješteni na Zavod za infektivne bolesti, ostali mali pacijenti su na odjelu, uz izolaciju, odnosno potrebni razmak.

“Nije ništa neočekivano, poduzete su sve epidemiološke mjere i obrađuju se kontakti. Nema mjesta panici. Na Zavodu su jedan roditelj i dijete”, komentirao je dr. Ivo Ivić, voditelj Zavoda za infektivne bolesti, za Dalmatinskiportal.


Komentari