ZAPEO NA FRANJI TUĐMANU! Britancu nisu dali da izađe sa zagrebačkog aerodroma, a ipak za našu policiju ima samo riječi hvale

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Britanac David Chadwick (57) iz Manchestera proveo je pet dana na aerodromu “Franjo Tuđman” jer je sa sobom ponio putovnicu, ali – svoje pokćerke.

Sa svojom je suprugom došao na odmor u Hrvatsku, ali prilikom slijetanja sve je pošlo krivo, a s obzirom da nije imao dokument kojim bi potvrdio identitet, svoj je odmor iz snova proveo na aerodromu u osiguranoj prostoriji, piše Wales Online.

Malo je reći da je bio u šoku kada je shvatio što se dogodilo. Za sebe kaže kako mu se takve stvari nisu događale i da uvijek sa sobom nosi potrebnu dokumentaciju.

“Mislim da su sve kazali naši izrazi lica. Shvaćam da je pola moje krivice što sam uzeo krivu putovnicu, ali čovjek bi očekivao da se ne možeš ukrcati na avion s putovnicom ženske osobe”, smatra David.

Nakon odmora u ćeliji i povratka u Veliku Britaniju, na granici su bili zatečeni da je do Hrvatske došao s krivom putovnicom.

Supruga mu je medicinska sestra, a on radi u kliničkom centru. Supruga Alison godišnji je ipak provela tako što je odsjela u Airbnb-u koji su ranije unajmili.

Za našu policiju ima samo riječi hvale

“Policajac u Zagrebu je bio jako drag, pokušao nas je odmah prebaciti na let natrag prema Velikoj Britaniji, no kao što možete zamisliti, nitko me nije htio primiti bez važeće putovnice”, prepričava David i dodaje da mu je policajac dozvolio da jedan dan izađe iz prostorije na pet minuta.

Jedinu je pritužbu imao na Ryanair preko kojeg su bukirali let, jer su mu iz aviokompanije poručili kako svaki putnik ima odgovornost ponijeti potrebnu dokumentaciju. David kaže da je razočaran jer nije vidio Hrvatsku, ali da će se svakako vratiti – idući puta s odgovarajućom putovnicom.

Komentari