ZANIMLJIVA RODBINSKA VEZA Bivši Udbaš koji traži pomilovanje je ujak šefa zagrebačkog SDP-a koji želi vratiti Trg maršala Tita

Viktor Gotovac (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Početkom prosinca prošle godine zagrebački SDP preuzeo je Viktor Gotovac, izvanredni profesor radnog prava na Pravnom fakultetu. Otkako je došao na čelo tog ogranka, Gotovac uspješno plijeni medijsku pažnju. Već na samom početku, istaknuo se izjavom da želi vratiti Trg maršala Tita, ali i da SDP treba biti “seksi”.

Pored toga, ne skriva da mu političko opredjeljenje ne predstavlja prepreku kada su u pitanju prijateljstva. Naime, Gotovac je u dobrom odnosu sa Zlatkom Hasanbegovićem te Ivanom Penavom s kojim je prijatelj već 30 godina.

Gotovac ima i zanimljivo obiteljsko stablo. Ovaj profesor je i nećak Zdravka Mustača, koji se našao u centru pozornosti zbog zahtjeva za pomilovanjem Josipa Perkovića i njega. Podsjetimo, bivši šefovi tajnih službi nekadašnje SFRJ osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Njemačkoj.

Gotovac je informaciju o rodbinskoj vezi s Mustačem potvrdio za Nacional.

”Moj ujak Zdravko Mustač nastavio je s Tuđmanom kontaktirati i nakon prestanka svog angažmana u Domovinskom ratu”, rekao je Gotovac.

Stric bivše predstojnice Sanaderovog ureda

No, on nije jedino političko ime povezano s Mustačem. Nekadašnja predstojnica ureda Ive Sanadera, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu gospodarstva te ministrica bez portfelja Bianca Matković, također je nećakinja bivšeg obavještajca.


Komentari