‘ŽAL MI JE KAJ SE PRIJE NISAM ZBUDILA’ Zagrepčanka opisala prizor koji je zatekla noćas: ‘Vani je bilo -3 stupnja, sve je bilo smrznuto’

Kamioni zagrebačke Čistoće (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Radnici Čistoće već neko vrijeme upozoravaju na svoj položaj, a kao glavni problem ističu male plaće i nedostatak radne snage. Svoj su prvi prosvjed organizirali u prosincu prošle godine, a ponovno je sve kulminiralo prošlog ponedjeljka nakon što je trojici djelatnika najavljen izvanredni otkaz.

U tom su periodu imali brojnu potporu građana koju smo vidjeli i kroz ankete na našim društvenim mrežama.

‘TREBALI BI IMATI PLAĆE MINISTARA’! Zagrepčani podržavaju radnike Čistoće: ‘Čija je suluda ideja da usred noći kupe otpad?’

Upravo sa željom da da podršku djelatnicima uoči zadnjeg dana pregovora, javila nam se čitateljica koja je opisala što je sve vidjela u noći s ponedjeljka na utorak dok je vani, kako kaže, temperatura bila -3 stupnja.

“Vani je sve smrznuto i dečki su došli pokupiti mještani otpad. Ka tam su mogli samo do jednoga spremnika svi drugi su zatvoreni, a i da su otvoreni, prvo kod mene ne bi mogli izvući kontejner van jer je auto parkiran na tom mjestu, a i po sredini ceste”, opisala je prizor koji ih je dočekao na radnom mjestu.

“Pak bude bilo ‘pas ma***, nisu otpeljali smeće’, a ne vide gde su auti parkirani, niti im nitko ne ostavi odškrinuta ili otvorena vrata od spremnika da ih izvuku van. Žal mi je kaj se prije nisam zbudila i čula ih, da im bacim ključeve dok se obučem, nisam mogla u pidžami izleti van na tu zimu”, napisala je i dodala: “Dečki kapa do poda i držite se, mislim da je narod uz vas”.


Komentari