Zaklada Solidarna organizira hitnu donatorsku akciju ‘Podržimo Mirelu’, kako bi skupili novac za medicinski zahvat u Sloveniji

Mirela Čavajda (Foto: Facebook)

Zaklada Solidarna, zajedno s udrugama RODA, CESI i PaRIter te drugim organizacijama potpisnicama zajedničkog Otvorenog pisma podrške Mireli i Zahtjeva Vladi RH, organizirali su prikupljanje sredstava za Mirelu Čavajda kako bi mogla obaviti medicinski zahvat u Sloveniji.

“Mirela je primorana otići u bolnicu u drugu državu o vlastitom trošku radi prekida trudnoće uslijed teške malformacije ploda. Trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5000 EUR”, ističu organizatori akcije.

Zaklada SOLIDARNA odmah će staviti na raspolaganje 15 000 kn (2000 EUR), a sve građanke i građane pozivaju da pomognu skupiti dodatnih 22.500 kn (3000 EUR) do kraja sljedećeg tjedna, odnosno do nedjelje 15. svibnja 2022. kako bi se trošak mogao podmiriti na vrijeme.

Sve o donaciji možete saznati OVDJE.

Organizatori poručuju da ukoliko prikupe više od ciljanih 3000 EUR usmjerit će ih na psihološku podršku Mireli u procesu oporavka. U slučaju neiskorištenog iznosa, u dogovoru s Mirelom, donacije će se usmjeriti na potrebe drugih žena koje dijele Mirelinu sudbinu i treba im podrška kada ih zdravstveni sustav i država ostave na cjedilu.


Komentari