Zagrepčanka šokirana prizorom u parku: ‘Ruše ljuljačke za bebe, a kada im nešto kažeš, onda te napadnu’

Dječji park, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Među mnogobrojnim objavama na popularnoj društvenoj mreži Reddit, jedna objava izazvala je veliku pozornost javnosti. Naime, jednom korisniku povod je bila mala kvartovska trgovina u koju ulazi jedan po jedan kupac, zbog čega se često zna dogoditi da se mnogi porječkaju tko je sljedeći na redu.

Odgoj djece se drastično promijenio: ‘Prije smo dobivali batina, danas oni nama prijete’

“Dođu klinci 5-10 godina i prave se kao da red ne postoji, ispred svih uđu unutra i nisam nikada primijetio da im je itko od starijih ukazao na to da se na red mora sačekati. Radio sam prije na kasi u trgovini, i kada bi mi došli klinci uvijek sam ih nekako učio da se kaže molim, hvala, izvoli.

1 euro = 7,53450 kuna

Smatrate li da imamo društvenu odgovornost ukazati djeci na neke norme ponašanja, neovisno u kojoj branši radimo, ili vas nije briga” upitao je ostale, a njegova objava izazvala je raspravu i brojne komentare naših čitatelja. Evo što su odgovorili.

Djeca, ilustracija (Foto: Nikola Vilic / CROPIX)

Socijala za vratom

“Da ja nisam pozdravila u liftu i najomraženiju susjedu fasovala bi šamar. Današnji balavci samo te pošalju u onu stvar, a starci nikako da se pogledaju u ogledalo”, “Sve je to zato što danas ne smiješ djetetu ništa reći, glas povisiti, a kamoli navuć ga za uši. Odmah ti je socijala za vratom i policija da mučimo djecu. Bit će još gore ako se nešto ne poduzme jer jako puno mladih neodgojeno, a to je sve radi debilnih zakona”, komentirali su neki od građana, a drugi su se odmah nadovezali.

“Prije koju večer upozorim neke cure da ne bacaju smeće po ulici, jer jednostavno ne mogu prešutjeti, a one bez imalo stida govore mi smo tako odgojene i pokažu mi srednji prst. Dno dna.

A u parku da ne govorim kako ruše ljuljačke za bebe, i kad im priđeš da upozoriš, oni te još krenu napadati. Najgore od svega što nema više nimalo srama na njihovu licu”, napisala je jedan Zagrepčanka.

Zagrepčani ogorčeni na djecu iz kvarta: ‘Nemaju roditelji više ni želje, ni volje, ni vremena za neki pošteni odgoj’

“Danas daj djeci mobitel, samo da roditelji nemaju posla s djecom. Imala sam prilike vidjeti i čuti svašta na blagajni, a za to su krivi roditelji”, “Kako im reći, kada dođe mama ili tata i dobiješ od roditelja jezikove juhe”, “Danas treba prvo pojedine roditelje socijalizirati pa onda djecu, jer ne daj Bože reći djetetu nešto poučno, odmah se roditelj digne na zadnje noge”, “Moja uđe u bus i pozdravi vozača, čovjek nije mogao vjerovati, može se svijet mijenjati, ali moj odgoj nitko neće promijeniti”, zaključili su neki od građana.


Komentari