Zagrepčanin zbog vožnje bez vozačke i ‘nekoliko piva’ dobio 110 dana zatvora

Alkotest (Foto: Admir Buljubasic / CROPIX)

Čak 110 dana zatvora dobio je 40-godišnjak koji je 6. listopada u jutarnjim satima u novozagrebačkom naselju Siget vozio bez položenog vozačkog ispita i s gotovo dva promila alkohola.

Nesavjesni vozač u prekršaju je uhvaćen 6. listopada u 9,20 sati u Prilazu Vladislava Brajkovića. Zagrebačka policija ga je alkotestirala i utvrdila da nema položen vozački ispit, a kako je imao čak 1,99 promila alkohola uhićen je i odveden na trežnjenje.

Uslijedila je i prijava zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa čije su odredbe za najteže prekršaje u bitnome postrožene od 1. kolovoza ove godine. Općinski sud u Novom Zagrebu nepravomoćnom je presudom 40-godišnjaku, u žurnom postupku, za svaki prekršaj dosudio po 55 dana zatvora.

Prilikom odmjeravanja kazne, kako je istaknuto u obrazloženju presude, sudac je uzeo u obzir da je ovakva vrsta društveno neprihvatljivog ponašanja u porastu. Zaključio je i da je “okrivljeniku i ostalim članovima društva prijeko potrebno pokazati da se isto ponašanje neće tolerirati, da nije društveno prihvatljivo te da se isto strogo kažnjava”.

U svojoj obrani 40-godišnjak je priznao krivnju i rekao da je, iako nema vozački ispit, vozio bratov automobil nakon što je popio “nekoliko piva“.


Komentari