Zagrepčanin prijetio bivšem ministru turizma: ‘ Ti prijavi i gotov si. Dovest ću ti vojsku da ti sravni kuću’

Zagrepčanin Tomislav Š. (55) uhićen je jer pod sumnjom da je u Malom Lošinju, prijetio bivšem ministru turizma, sada saborskom zastupniku Gariju Cappelliju.

Kako neslužbeno doznaje Novi List, situacija se dogodilo na petak 13. prošli mjesec, oko 14:45. Tada je osumnjičenik u dućanu Maxi Market na Malom Lošinju prišao Cappelliju i upitao ga za projekt žičare.

Zastupnik mu je rekao kako nema vremena za odgovor, te da je u žurbi na što je Tomislav Š., agresivnim tonom počeo vrijeđati Cappellija.

“Mulac jedan, dođi ovamo, ti si običan lopov, kriminalac. Tebe i onu kuju gradonačelnicu ću još riješiti. Nemoj mi glumiti, dižeš ruku u Saboru kako ti se kaže, skini tu masku Dinamovu…”,  riječi su osumnjičenika navode neslužbeni, no dobro upućeni izvori.

No, osumnjičenik nije stano na tome, već se nekoliko puta unio u lice bivšem ministru turizma, te počeo mahati rukama, temeljem čega je Cappelli zaključio da će ga osumnjičenik želi udariti.

Cappelli je navodno pokušao smiriti osumnjičenika, no bezuspješno.

“Samo ti prijavi i vojsci. Vojska sam ja. Ti prijavi i onda si gotov. Dovest ću ti vojsku da ti sravni kuću”, prijetio je Tomislav Š, zbog čega je saborski zastupnik ostao u strahu za vlastitu sigurnost.

Iako dežurni sudac istrage nije prihvatio prijedlog da osumnjičeni ide u istražni zatvor, određen mu je niz mjera opreza kao što je zabrana posjećivanja Lošinja i Cresa, te obaveza javljanja jednom tjedno načelniku Policijske postaje Trešnjevka. Također, zabranjeno mu je približavanje Gariju Cappelliju na manje od sto metara  te uznemiravanje oštećenika.


Komentari