Zagrepčanin ispred trgovine učinio nezamislivo: ‘Bila je kolona, vjerojatno su oni iza njega bili bijesni’

Žena vozi automobil, ilustracija (Foto: Pixabay)

Pozivamo vas da nam šaljete svoje ljetne priče iz Zagreba. Kako provodite ljeto u Zagrebu, što vam je super u gradu u to doba godine, a što vas živcira… Sve možete podijeliti s nama na [email protected], a mi ćemo se pobrinuti da vašu priču pročitaju i ostali.

Da ljeto može biti prepuno pozivnih iskustava, svjedoči svaki dan Zagrepčanka Katarina koja nam se javila s godišnjeg odmora.

Hrvatu prekipjelo pa svima očitao bukvicu: ‘Žale se koliko košta sladoled, a stoje vani u redovima’

Naime, Katarina je na Jadranu otkrila pravu narav svojih sugrađana.

“Šaljem vam svoju ljetnu priču. Nevjerojatno zvuči, ali zagrebački vozači su izvan Zagreba nevjerojatno ljubazni prema svojim sugrađanima. Zvuči zaista kao priča iz bajke, ali zaista je tako. Na ljetovanju sam na Jadranu već dva tjedna, imam automobil zagrebačkih registarskih oznaka i gdje god da naiđem na svoje sugrađane daju mi prednost u vožnji, puštaju me, strpljivi su, ne trube”, napisala nam je je Katarina koja ljetuje na Kvarneru.

U blagom šoku

No, to nije sve sa čime se Katarina susrela ove godine. Priča o ljubaznim sugrađanima ide dalje.

Plaža (Foto: Tonci Plazibat / CROPIX)

“Jedan mi je čak prepustio parkirno mjesto na koje je čekao i imao je pravo na njega jer je stigao prije mene. Bila je velika gužva ispred trgovine, svi su čekali na mjesto, bila je kolona u kojoj je stajao i on. Ja sam došla s druge strane i čovjek me jednostavno pustio da se uparkiram iako je bio njegov red.

Vjerojatno su oni iza njega bili bijesni što je mene pustio preko reda. Bila sam u pozitivnom šoku od toga što sam doživjela. Što se to događa sa Zagrepčanima na moru? Dakle, imala sam slično iskustva sa čak desetak vozača iz Zagreba u ova dva tjedna.

Ne mogu vjerovati kakva razlika u odnosu na Zagreb u kojem svaki dan na putu prema poslu je na rubu incidenta prema meni barem dvoje vozača”, napisala nam je Katarina, dodavši kako će ovo ljeto najviše pamtiti po ljubaznim Zagrepčanima na moru.

Kuglica sladoleda ‘na rate’: ‘Ima tu još prostora za povisiti cijenu, mislim da bi trebala biti 10 eura’

Molba za Zagrepčane

Ima i jednu molbu za sve Zagrepčane, ali ne na moru već u Zagrebu.

“Molim vas ponašajte se u Zagrebu jednako opušteno i relaksirano kao na moru. Bit će nam život svima zajedno puno ljepši i ugodniji”, zaključuje naša čitateljica.


Komentari