Zagrepčani, za neke od vas Porezna ima važne vijesti: Evo o čemu se radi

Porezna uprava Zagreb (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Građani na koje se primjenjuje poseban postupak ako žele iskoristiti ili odustati od prava propisanih Zakonom o porezu na dohodak za 2019. godinu mogu do kraja veljače 2020. i putem elektroničkih usluga Porezne uprave – ePorezna podnijeti obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na Obrascu ZPP-DOH, piše Poslovni dnevnik. 

Prava preko kojih se mogu ostvariti su raznovrsna: na uzdržavane članove uže obitelji i/ili djecu, stupanj i vrstu utvrđene invalidnosti i/ili prebivalište na području jedinica lokalne samouprave razvrstanih u potpomognuta područja I. skupine prema posebnom propisu i području Grada Vukovara i/ili pravo na uvećanje osobnog odbitka za plaćene doprinose za zdravstveno osiguranje u tuzemstvu ili dana darovanja.

Sve što je potrebno je imati token Internet bankarstva ili bilo koju vjerodajnicu sustava NIAS minimalne razine 3 i prijaviti se na ePoreznu putem osobnog računala te predati navedeni obrazac. Osim korištenja vjerodajnica sustava NIAS predaja ZPP-DOH obrasca moguća je i korištenjem eOsobne iskaznice.


Komentari