Zagrepčani, u nekim kafićima, salonima i teretanama više ne morate plaćati gotovinom i karticom

Pixabay

U određene zagrebačke lokale od danas više nije potrebno novac ili kartice jer sve usluge i proizvodi mogu se platiti aplikacijom Settle, priopćili su iz kompanije.

Settle je, naime, u Hrvatskoj aktivan od početka srpnja te su korisnici mogli slati i primati novac, a sada njime mogu i plaćati kod određenih trgovaca i ugostitelja. Riječ je o europskoj aplikaciji za mobilno plaćanje i prijenos novca koja je izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, a Lijepa naša bila je prvo tržište te kompanije na kojem je predstavila aplikaciju, piše novčanik.hr.

Osim slanja novca, svi Settleovi korisnici od sada mogu njime i plaćati u Maloj kavani na Trgu bana Jelačića, u geek shopu Here be dragons u Tkalčićevoj ulici, fitness centrima tvrtke Gladiator te Body Building i fitness učilištu prof. Siser, kao i u beauty centrima Studio Tim.

Korisnici aplikacijom mogu platiti s bilo koje od podržanih kreditnih i debitnih kartica, dok je trgovcima koji dosad zbog raznih razloga nisu imali bezgotovinsko plaćanje omogućen, kako tvrde u Settleu, jednostavniji i troškovno povoljniji način da prihvate plaćanje mobilnim telefonom.

“Vjerujem da će ovakav iskorak značajno proširiti bazu korisnika i potaknuti interes za korištenjem mobilnog plaćanja jer trgovci dolaskom Settlea u Hrvatsku sada mogu biti spremni prihvaćati i sve druge oblike plaćanja koje do sada nisu mogli ponuditi zbog visokih i obvezujućih troškova”, kazao je Marko Koprivić, voditelj operacija za partnere u Settle Hrvatska.

Inače, uz Settle svatko može platiti ili primiti uplatu samo korištenjem svojeg mobilnog telefona. Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica ili sa svojeg bankovnog računa, na bilo koji broj mobilnog telefona, a primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu. Primljeni novac također se može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci i to bez naknade.

Screenshot


Komentari