Zapuštena i oronula: Zagrepčani revoltirani zbog stanja na igralištima

FOTO: Sivilo Grada / GAJNICE jučer danas sutra

Kako piše Večernji.hr, građani su ljuti na Grad jer su neka igrališta u katastrofalnom stanju. Na strani građana je i platforma 1postozagrad koji tvrdi da je Zagreb kriv za ovakvu situaciju.

Dječji smijeh je potpuno zamro na nekim gradskim igralištima. U ponedjeljak, kada počinje nova školska godina mnoga djeca iz škole jedino će moći ići svojim domovima, jer prostora za igru nemaju. Mnoga igrališta su zapuštena i nisu opremljena za mališane.

“Koševi i golovi su hrđavi, mrežice na njima ne postoje već godinama, crte na terenu su već izblijedjele, a i sam beton trebao bi biti u puno boljem stanju” nabrajaju Zagrepčani probleme koji ih muče. Naravno, ima igrališta koja su predivno uređena, ali takvih je mali broj.

Platforma 1postozagrad kaže da Grad namjerno drži igrališta u katastrofalnom stanju, jer ih žele dati u najam. Iz Platforme smatraju da je to nesiplativo, te je dužnost grada, u kojem su najveći prirezi u državi, omogućiti njegovim građanima kvalitetna igrališta na nivou Europske Unije.


Komentari