ZAGREPČANI OPREZ: Skupina kradljivica pljačka po nekoliko kvartova, a u tome koriste i dijete

12.08.2016., Zagreb - Ilustracija kradje. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Da kriminal u Zagrebu buja pokazalo se još jednom, a na metu su se našli stanovnici Srednjaka.

Ovoga se puta radilo o ženskoj osobi, a opisuju je kao srednje građe i crne kose. U Facebook grupi “MOJI ❤ ” SREDNJACI ” ❤” pojavilo se upozorenje da nepoznata ženska osoba koja odgovara tom opisu dolazi ljudima na vrata i na prevaru ulazi u stanove.

Na meti su joj stariji građani a navodno, nakon što im pozvoni na vrata, traži od njih da ju puste u WC kako bi obavila nuždu. Nakon što uđe u stan krade novčanike iz torbi, a tijekom boravka u tuđem stanu predstavlja se kao prodavačica krema.

Na nekim se vratima pojavila u pratnji još dvije nepoznate osobe. Osim zabrinute građanke koja je cijeli slučaj prijavila policiji i napisala objavu upozorenja, istu su sumnjivku primijetili i drugi članovi grupe koji su komentirali objavu. Ispalo je da se radi o serijskoj kradljivici koja na slične načine ‘operira’ u nekoliko kvartova.

“Sa njima bude i curica… Od Prečkog do Knežije svaki dan ima opljačkanih”, napisala je tako jedna dodavši da dijete ima oko desetak godina dok gospođa koja je najčešće viđena kako ‘operira’ po tim kvartovima ima oko šezdesetak i predstavlja se kao baka djevojčice.


Ista je komentatorica otkrila da je nedavno opljačkala jednu njezinu poznanicu kada joj je ponudila da joj pomogne nositi teške stvari. Nakon što je ova odbila pomoć kradljivica je nastavila još neko vrijeme hodati uz nju i pričati s njome, a dok je nesretna žena stigla kući vidjela je da joj je ukraden novčanik.

“Da to znam za te provale. Za dob djevojčice sam pitala jer su mi prošli tjedan bili na vratim djevojčica te dobi, možda malo starija, i netko je stajao pored nje iza zida pa nisam vidjela. Čekala sam nekog drugog tko je trebao doći i automatski sam otvorila vrata sto inače ne radim. Čim sam skužila zatvorila sam vrata”, napisala je druga komentatorica.

“To je ista ekipa koja je opljačkala moju mamu prije 2 mjeseca. U kvartu se muvaju i da ih baš nikak nitko ne uspije pofotkati, ili policija uhvatiti… Moju mamu
su dva puta zvali u Nehajsku na prepoznavanje, užas”, komentirala je treća.

“Policija zna za njih i policija je već upozoravala na njihov način “rada”. Treba biti oprezan. Ne otvarati nikome tko nešto prodaje ili moli”, ustvrdila je četvrta članica grupe, dok je još jedna komentirala da su iste žene pokrale i njezinu baku.

Stoga se apelira na građane da čim primijete ikakve sumnjive aktivnosti u tim kvartovima od osoba koje odgovaraju ovom opisu, da odmah obavijeste policiju, i ne otvaraju vrata nepoznatim osobama.

Komentari

loading...