ZAGREPČANI BIJESNI ZBOG RADOVA NA ŠKORPIKOVOJ: ‘Aleja Bologne i Vrapče su krcati. Odvozila sam 100 kilometara danas’

Radovi na Škorpikovoj, (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Jedna od najprometnijih ulica bit će zatvorena idućih mjesec dana, što je izazvalo niz reakcija kod Zagrepčana.

Riječ je o radovima na željezničkom podvožnjaku u Škorpikovoj ulici, na dijelu od Samoborske ceste do Aleje Bologne koji će trajati sve do do 26. srpnja.

Povodom toga, u rubrici “Vi pitate, mi odgovaramo”, za koju pitanja primamo na mail [email protected], čitateljica nam se požalila da se stvaraju velike gužve na obilaznim pravcima.

“Treba pitati nadležne kod zatvaranja određenih dionica u gradu zbog rekonstrukcija i popravaka gdje da se Zagrepčani voze!?

 

Bolognja je krcata i Vrapče križanje isto. Da dođemo do Španskog postoji ta ruta koja je neprihvatljiva i ruta na obilaznici prema Zaprešiću. Danas smo odvozili 100 kilometara jer smo vozili obilaznicom.

Zašto ne otvore pothodnik Dubravica za osobna vozila, jer bi se na taj način vozačima ponudila još jedna ruta i time bi sa makar malo rasteretila Bologna i još neke crne točke”, upozorila je čitateljica.

 

Iz Grada poručuju da je obilazni pravac sljedeća ruta:

Ulica V. Škorpika – Samoborska cesta – Vrapčanska putina – Kožinćev put – Oranice – Ilica – Al. Bologne, i obratno.

Za stanovnike Stenjevca i Gajnica obilazak je to od nekoliko kilometara. Zbog toga su se u cijelu priču uključila i dva mjesna odbora, Gornji Stenjevec i Podsused Vrapče, koji su zajedničkim snagama urgirali na nadležne službe da se privremeno osposobi i pusti u promet pothodnik Dubravica.

Podsjetimo, radovi su krenuli u srijedu 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe, a prava gužva očekuje se danas.

Komentari