‘Zagrebu dajemo beskamatni zajam’ Plenković otkrio o kojoj se cifri radi

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u povodu Dana Grada Bjelovara stigao je u spomenuti grad gdje je dao izjavu za novinare. Odgovarao je na pitanja o aktualnostima u državi, a jedan od tih je susret ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića. Na sastanku se govorilo o tome koliko Vlada može pomoći glavnom gradu Hrvatske, a premijer je povodom toga izjavio:

Zagrebu dajemo beskamatni zajam

“Mi smo danas donijeli odluku da gradu Zagrebu damo beskamatni zajam od 150 milijuna kuna. Vlada jednako kao što pristupa Bjelovaru, pomagat će svim drugim gradovima. Suradnja nam je jako dobra. Sa svima”, izjavio je Plenković, piše RTL.

Komentirao je i suradnju sa šefom Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem.

“Ne znam kuda idete s tim pitanjem. Imate ministra Horvata koji je zadužen za pitanja obnove. Bitno mi je da se sve obnovi i da se sama obnova ubrza. Svi se moraju baviti svojim poslovima”, tvrdi.

O predsjedniku Studentskog zbora

S obzirom da se u središtu skandala našao mladi HDZ-ovac i predsjednik Studentskog zbora Mihovil Mioković, Plenković je dao kratki komentar na to.

“Nikakve veze to nema s HDZ-om, to je nešto što je on radio u svojstvu čelnika Studentskog zbora. Mladež HDZ-a je reagirala, niti imamo veze s tim niti dolazi u obzir ovo vječno etiketiranje svega što ima veze s HDZ-om”, osvrnuo se premijer.

Ovi iz Zagreba, Možemo, oni ne znaju jesu li za euro

Na pitanje da je Hrvatska najjadnija članica Europske unije te da je zato dobila najviše novaca, premijer je odgovorio političarima koji daju takve izjave:

“To su ljudi koji nisu dali ništa hrvatskom putu u EU. Da smo imali aktere poput tih, još 150 godina ne bismo ušli u EU. Ostali bi negdje u glibu. Ovi iz Zagreba, Možemo, oni ne znaju jesu li za euro. Ovo je moment kad moramo vidjeti tko je to omogućio da u trenutcima nacionalne krize imamo milijune eura na raspolaganje”, zaključio je.


Komentari