ZAGREBAČKO SMEĆE VLAKOM ĆE U NOVSKU: Hoće li pretovar biti na Glavnom kolodvoru?

FOTO: Twitter/HRT

Od ukupno 51 zastupnika Gradske skupštine tijekom izglasavanja prijedloga o izgradnji kompostane u Novskoj njih 37 je bilo prisutno. Prijedlog je usvojen sa 26 glasova za.

“Rekli ste da će otpad putovati vlakom. A gdje će onda biti pretovar? Gdje će se s kamiona biootpad stavljati u vagone? Pa nadam se da neće baš na Glavnom kolodvoru” rekao je Zvone Brumnić iz SDP-a, prenosi Večernji.

Vladajući su odgovorili da se to još mora točno dogovoriti jer mjesta pretovara, način transporta, veličina kompostane i njezina cijena znat će se tek kad bude gotova projektna dokumentacija. Dotad će se zagrebački biootpad zbrinjavati na kompostanama Zrinjevca u Markuševcu i na Jakuševcu.

Oporba je pitala vladajuće i što će biti u slučaju ako ne uspiju povući sredstva iz europskih fondova, odnosno što ako ne bude natječaja u vrijeme kada gradu bude trebalo. Iz grada su poručili da će u tom slučaju novcem iz gradskog proračuna pokriti 4,5 milijuna kuna, koliko je potrebno za projektnu dokumentaciju.

Novi ljudi u Holdingovoj podružnici, nove kante i vrećica za odvojeno prikupljanje otpada, vozila te gradnja kompostane u Novskoj i Centra za gospodarenje otpadom dovest će do većih cijena odvozad, piše Večernji.


Komentari