Zagrebački sveučilišni profesor zaradio veliki novac varajući ljude: Pravio se da ga podupire poznato ime

Instagram

Izvenredni profesor zagrebačkog kineziološkog fakulteta Asima Bradića držao je skupe edukacije za voditelje fitnessa i kondicijskog treninga, u kojima se za reklamu neovlašteno koristio svjetskim imenima i lažnim obećanjima te na tome jako dobro zaradio.

Kako piše Index, Bradić je varao ljude nazivavši svoju edukaciju “Personal Health Model (PHM)” prvim hrvatskim inovativnim sustavom u tom području kojeg su podržale najveće američke udruge kondicijskih trenera poput NSCA (National Strength and Conditioning Association) i Perform Bettera. Na račun te reference formirao je visoku cijenu od 12.200 kuna za edukacije za trenere koje su podijeljene u tri modula, kroz tri vikenda. Upućeni su tvrdili da čak ni najskuplje edukacije tog ranga u struci u Hrvatskoj uglavnom ne prelaze ni pola te cijene.

Bradić je svoj imidž trenera svjetskog ranga, među ostalim, potkrijepio fotografijama na kojima je pozirao s velikim imenima iz struke. U jednoj od svojih objava ustvrdio je čak da je njegov program PHM bio predstavljen u Chicagu.

Komentari

loading...