Zagrebački studenti briljirali na svjetskom debatnom prvenstvu!

Na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu iz debate koje se održalo od 26. prosinca 2019. do 04. siječnja 2020. u Bangkoku, zagrebački studenti su postigli nevjerojatne rezultate.

Između više od 350 timova od kojih neki dolaze s najprestižnijih svjetskih sveučilišta kao što su Harvard, Princeton, Oxford i druga. Debatanti Tin Puljić (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu) i Luka Petrović (Pravni fakultet u Zagrebu) plasirali su se u otvoreno četvrtfinale kategorije govornika kojima je engleski prvi jezik (takozvane otvorene kategorije).

Važno je napomenuti da su ostvarili i izvanredne individualne rezultate pa je Tin postao najbolji govornik u kategoriji engleski kao drugi jezik i 9. najbolji u otvorenoj kategoriji a Luka treći najbolji govornik u kategoriji engleski kao drugi jezik. Uz Tina i Luku na prvenstvu je sudjelovao i Lovro Šprem (Ekonomski fakultet u Zagrebu) i to kao sudac na turniru te je sudio neke od najvažnijih debata na turniru kao što su otvoreno polu-finale i finale u kategoriji Engleski kao drugi jezik.

Sudjelovanje na turniru debatantima je omogućilo niz privatnih donatora kao i krovna organizacija za studentsku debatu na sveučilištu; Zagrebački studentski debatni forum.

Komentari