Zagrebački predstavnici osvojili čak dvije titule – chef godine i najbolji hotelski restoran visoke kategorije!

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Na šarmantnoj terasi Oleander zagrebačkoga hotela Esplanade sinoć su po osmi put proglašeni laureati izbora Dobri restorani, među kojima se našao i jedan zagrebački chef koji je ponio titulu chefa godine te jedan zagrebački restoran koji je ovogodišnji dobitnik titule najboljeg hotelskog restorana visoke kategorije.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Dobri restorani 2019. ponešto su izmijenili koncepciju pa restorani više nisu rangirani po regionalnom ključu, nego su podijeljeni u četiri kategorije: restorani visoke kuhinje, hotelski restorani visoke kategorije, tradicionalni restorani i restorani kreativne urbane kuhinje. Osim toga, proglašen je i restoran prijatelj vina, koji se ističe posebno kvalitetnom vinskom listom i servisom, a uz prva mjesta u restoranskim kategorijama najviše se iščekivalo proglašenje chefa godine. Uvedena je još jedna novost – izbor najboljeg mladog chefa, piše Jutarnji.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Chefom godine proglašen je Tvrtko Šakota čiji je novootvoreni restoran Nav postao odmah vrlo ozbiljna konkurencija ostalim restoranima zagrebačke gastronomske scene. Iako u vlastitom restoranu radi vrlo kratko, svojim je angažmanom u drugim restoranima u kojima je radio privukao pažnju na sebe i uvjerio ocjenjivače da je upravo on najbolji od najboljih. Već se može naslutiti da će Nav ciljati vrlo visoko u izboru Dobrih restorana 2020.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U kategoriji hotelski restorani visoke kategorije također je titulu odnio zagrebački predstavnik – Zinfandel’s. Radi se o restoranu koji se nalazi u hotelu Esplanade, a uspješno ga vodi chefica Ana Grgić. Kod restorana visoke kuhinje u obzir se, više nego u bilo kojoj drugoj kategoriji, moraju uzeti ne samo poslužena hrana na tanjuru, nego i servis te integracija lokalne priče u samo enogastronomsko iskustvo., prenosi Jutarnji.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX


Komentari