Zagrebački policajci nisu mogli vjerovati što vide ispred svoje postaje: Gospođa se olakšala u njihovom dvorištu

Ranko Suvar / CROPIX / Ilustracija

Zbog vršenja male nužde u dvorištu policijske postaje u Dubravi, tik uz ulicu, na Općinskom je prekršajnom sudu u Zagrebu sa 300 kuna kažnjena Božica Š. (58). Za to se vrijeme, 30. kolovoza, u policijskoj postaji netko od njezinih članova obitelji nalazio na kriminalističkoj obradi.

Naime, svojim je činom omalovažavala moralne osjećaje prolaznika. Time je prekršila članak 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zbog toga, dužna je platiti i 200 kuna troškova prekršajnog postupka.

Na niti jednom od tri ročišta Božica Š. se nije pojavila jer do nje nisu stizali pozivi s obzirom na to da na adresi u Pitomači na kojoj je prijavljena, ne stanuje duže vrijeme. Promjenu adrese bila je dužna prijaviti i o tome je bila obaviještena. Zato je saslušana policajka koja ju je uhvatila u grijehu, piše Jutarnji.

“Zatekla sam okrivljenicu u dvorištu III. PP kako vrši malu nuždu. Taj dio dvorišta je vidljiv pogledima s ulice, a u isto vrijeme je u policijskoj postaji bilo više osoba koje su bile na kriminalističkoj obradi”, prisjetila se policajka u sudnici.

Sud je mišljenja da će se izrečenom novčanom kaznom ostvariti svrha kažnjavanja kod okrivljenice te da će shvatiti težinu i društvenu neprihvatljivost svoga ponašanja te ubuduće ne činiti ovakva ili slična djela. Inače, Božici Š. ovo nije bio prvi prekršajni prijestup.


Komentari