Zagrebački poduzetnik popljuvao negativne komentare: ‘Komentirate grafit, a centar je kao svinjac!’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački poduzetnik, veliki BBB-ovac, poznati liberal i komentator društveno političkih zbivanja, Thomas Bauer, na sebi se svojstven način obrtio svojim sugrađanima koji se ne mire muralom Blage Zadre na čijem mjestu je nekoć bio mural “Malog princa”:

“Spašavamo vam guzice, a vi nas hračkate radi je*enog grafita”

“Kičem se proglašava mural Blage Zadre koji je monokromatska, realistična interpretacija fotografije, dakle ako mi nađete kunsthistoričara koji će to proglasit kičem, vodim sve na večeru. Ostatak murala nije dovršen, pa ga nema smisla komentirat. Uz to, sve se nalazi na periferijskom betonskom podvožnjaku koji je potpuno nebitan za bilo kakvu ocjenu ljepote grada i koji nešto znači samo ljudima koji žive u blizini. Mjesec dana hračkate po BBB koji su uvijek tu kad vam treba spašavat guzice, radi jebenog grafita.

“Centar je kao svinjac, ali vas desetljećima boli ku*ac…”

U isto vrijeme živimo u gradu u kojem centar preko pola stoljeća izgleda kao svinjac i europski Mogadishu. U kojem je sebične stanovnike, čast izuzecima, njegovog umjetnički najvrijednijeg dijela, desetljećima bolio kurac za arhitekturu, estetiku, identitet grada, pa čak i za životnu sigurnost prolaznika i turista. To je skandal nad skandalima i o tome ću, kao Zagrepčan i zaljubljenik u ovaj grad, pisat dok sam živ.

Pa ajmo napravit kompromis, miceki. Odreknite se dijela masne lovušture koju ćete kao potrebiti siroteki dobit za svoje peterosobne donjogradske stančuge i obnovu od potresa i idemo to uložit u murale koje će po slobodnim zidovima cijeloga grada crtat svjetski jaki umjetnici i grafiteri.

Može?”, zapitao je Bauer preko svog profila na Facebooku.

Komentari

loading...