Zagrebački HNS: ‘Gradska vlast direktno radi na štetu građana Zagreba!’

Foto: Dražen Komar

Gradski su zastupnici danas dobili pravo na uvid u Memorandum o razumijevanju koji je Bandić potpisao s tvrtkom Eagle Hills. Mnogi ne skrivaju svoje nezadovoljstvo, među njima i gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak. Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti.

“Nakon današnjeg uvida u Memorandum o razumijevanju iz Dubaija kojeg je Tomislav Stojak, gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a, napravio u zgradi gradske uprave potvrdila su se, na žalost, naša očekivanja da gradska uprava Zagreba ima namjeru pogodovati polupoznatim investitorima na račun javnog dobra.

‘Kao gradski zastupnik očekivao sam da će cjelokupna javnost imati pravo uvida u taj dokument, jer radi o javnom interesu. Na žalost, uvid smo, za sada, dobili samo mi gradski zastupnici, bez da smo smjeli uzeti bilješke ili fotografirati nama sporne dijelove memoranduma. Nikako ne mogu shvatiti zašto gradska vlast, kojoj su deklarativno puna usta transparentnosti, ne dopušta javnosti uvid u dokument, ako u njemu nema ništa sporno, kako tvrde?’, izjavio je Tomislav Stojak.

Ako se radi o neobvezujućem pismu namjere, zašto se onda mijenjaju prostorno planski dokumenti praktično pod okriljem noći i na brzinu, umjesto da smo po gradskim četvrtima ili mjesnim odborima raspravili o tome što donosi daljnja izgradnja grada, koji su prioriteti Zagreba, koje su javne potrebe Zagrepčana, na koji način građani Zagreba vide razvoj svog grada u budućnosti? Tako bi trebala raditi odgovorna i kvalitetna gradska uprava, u suradnji s građanima, strukom i Gradskom skupštinom.

‘Ovako, nakon što sam u nešto više od desetak minuta imao mogućnost uvida u „neobvezujući“ dokument, mogu samo reći da je riječ o gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom koja direktno pokušava raditi na štetu građana Zagreba!’, zaključio je Tomislav Stojak, gradski zastupnik i predsjednik HNS-a Grada Zagreba.”


Komentari