Zagrebački HDZ predstavio svoje ‘gradske ministre’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zagrebački HDZ u utorak je na konferenciji za novinare predstavio 14 novih imena na čelu stručnih povjerenstava zagrebačke organizacije te stranke, među kojima je šest doktora znanosti, rekao je predsjednik gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić.

Na čelu Povjerenstva Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a je Dražan Bilokapić, na čelu Povjerenstva za gospodarstvo Ante Sučić, za proračun i financije Davor Filipović, obrazovanje i znanost Ana Munk, Povjerenstva za šport Robert Pavičić, kulturu Dubravka Brezak Stamać, zdravstvo Mario Starešinić, te Povjerenstva za socijalnu politiku i osobe s invaliditetom Katarina Radat.

Vladislav Brkić na čelu je Povjerenstva za zaštitu okoliša i energetiku, Gordan Hanžek za graditeljstvo, prostorno uređenje, planiranje i razvoj grada i komunalne poslove, Davor Zec za poljoprivredu i šumarstvo, Ramiz Ajdin za nacionalne manjine, Marko Periša za promet i prometnu infrastrukturu te Luka Bogdan Povjerenstva za regionalni razvoj i EU fondove.

“Cilj osnivanja ovakvih povjerenstava je kontinuirano davanje prijedloga i rješenja za svaki od 14 područja važnih za Grad. Zagreb je kompleksan i trećina je Hrvatske u Zagrebu, i što se tiče stanovništva i novca i poslova, stoga ovaj grad ne može voditi samo jedan čovjek, već to mora biti sinergija stručnih ljudi”, istaknuo je predsjednik zagrebačkog gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić.

Naglasio je da je među čelnicima povjerenstava šest doktora znanosti, dodavši kako od svih njih očekuje da kontinuirano izlaze s novim prijedlozima.

“Ovo su stručni ljudi koji će biti stup za bilo koju poziciju unutar gradske uprave, u smislu pomoći gradskim zastupnicima, tako i predsjednicima vijeća gradskih četvrti, zamjenicima predsjednika vijeća, članovima iz redova HDZ-a pa sve do mjesnih odbora. Prepoznali smo ključne krizne točke Zagreba i za to ćemo davati rješenja za sve potencijalne probleme”, kazao je Mikulić.

Tajnik zagrebačkog HDZ-a Ivan Ćelić naglasio je da ovo nije konačan broj stranačkih povjerenstava te najavio da će ih biti još tri ili četiri, među kojima, kazao je, za umirovljenike, zapošljavanje, demografiju.

Istaknuo je da je primarna uloga ovih povjerenstava kreiranje određenih politika, a važna dimenzija je, kaže, i priprema za zagrebačku Gradsku skupštinu.

(Hina


Komentari