Znate li nabrojati atraktivna izletišta u Zagrebačkoj županiji? Ove destinacije ostavljaju bez daha

FOTO: zagrebacka-zupanija.hr

”Odmor nikada nije bio bliže!”, novi je to slogan Turističke zajednice Zagrebačke županije koja traje do početka kolovoza, a koja je fokusirana na domaće goste.

Ljepote i zanimljivosti zagrebačkog kraja vrijedi upoznati kroz posjete Parku prirode Žumberak-Samoborsko gorje, tu je i vinska Plešivica, Prigorje, Turopolje, Moslavina, jezera Rakitje, Orešje, Kerestinac i Strmec.

Skelom se možete voziti d Samobora do Zaprešića, a zatim obići sela, ali i gradiće poput Velike Gorice, Ivanića ili pak Sv. Ivana Zeline.

Krije se u zagrebačkoj županiji lječilište Naftalan, kurije i dvorci, a iz Turističke zajednice sugeriraju da ih posjetite u tjednima koji su pred nama.

”Važan dio kampanje su smještajni kapaciteti, ruralna utočišta i vrhunski eno-gastro ponuda, a upravo kroz ove sadržaje vidimo priliku u pozicioniranju naše županije kao idealne vikend destinacije prvenstveno za stanovnike glavnog grada, ali i za sve one koji istinski uživaju u miru i ljepoti bez masovnog turizma. Zeleni zagrebački prsten nudi mnogo kvalitetnih sadržaja, i to na pola sata od centra Zagreba, pa je sjajna prilika za bijeg od stresa i gradskih gužvi” rekla je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Uz navedeno, valja imati na umu da je nova kampanja počela predstavljanjem nekoliko vrhunskih vinara s područja plešivičke, zelinske i moslavačke vinske ceste, a gosti se pozivaju u posjet ovog vinskog kraja u kojem se sugerira kupnja lokalnih proizvoda.

Donosimo prijedlog 5 izletišta u okolici Zagreba za one koji vole istraživati


Komentari