ZET-ove karte od 4 kune od ožujka dostupne i u susjednom gradu

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od 1. ožujka, baš kao i Zagrepčani, Velikogoričani će kartu za vožnju od pola sata, plaćati 4 kune.

Tako cijelo velikogoričko područje postaje jedinstvena zona prilikom kupnje pojedinačne karte.

“Ovo je rezultat dugotrajnog rada i pregovora s Gradom Zagrebom. Današnjim sastankom između mene i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića postignut je i konačni dogovor. Ovo je dokaz dobrih susjedskih i partnerskih odnosa između nas dvojice kolega i sretan sam što se zajednički trud i zalaganje isplatilo i što smo našim sugrađanima omogućili jeftiniji prijevoz”, istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Kako doznaje Zgprsten, s obzirom na više zona u goričkom području, putnik koji u Strmcu Bukevskom sjedne na ZET bus za četiri kune može doći do Velike Gorica, a s dodatne 4 kune i do Zagreba. Ovo je velika ušteda za putnike, uzevši u obzir da je takva vožnja do sada koštala 30 kuna.


Grad Velika Gorica i ZET sve uvjete će morati definirati posebnim ugovorom, a tada će se razjasniti i pitanje hoće li ovakvom kartom biti omogućen prelazak i iz 1. zone Velike Gorice u 2. zonu Zagreba, što zasad ostaje nepoznato.

Međutim, s obzirom na to da u Zagrebu s ovakvom kartom se može mijenjati i prijevozno sredstvo – autobus, tramvaj, uspinjača – ne bi bilo smisleno da administrativna granica diskriminira korisnike iz Velike Gorice, piše Zgprsten.

Na sastanku, na kojem su uz gradonačelnika Dražena Barišića, nazočili i pročelnici Krešimir Ačkar i Zvonko Kunić, razgovaralo se i o gradnji crkve u Velikoj Mlaki i o predškolskom odgoju u dječjim vrtićima dvaju gradova. Razgovori sa Zagrebom nastavljaju se i sljedeći tjedan, a vezani su uz autobusnu liniju prema Kvatriću te pitanje ZET-ove garaže u Velikoj Gorici, javljaju iz gradske uprave.

Komentari