‘ZBOG OVAKVIH STVARI SE LJUDIMA GADI POLITIKA!’ Osvojila vlast, no zahvaljujući ‘žetončićima’ neće vladati Samoborom

07.06.2021., Samobor - Primopredaja izvrsnih ovlasti gradonacelnika Grada Samobora izmedju dosadasnjeg gradonacelnika Krese Beljaka i novoizabrane gradonacelnice Petre Skrobot, odrzana je u Gradskoj vijecnici Grada Samobora. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nova gradonačelnica Samobora iz stranke Fokus, Petra Škrobot koja je pobijedila  na izborima danas je doživjela hladan tuš.

Naime, ona nije uspjela formirati većinu u Gradskom vijeću jer je jedna nezavisna vijećnica potpisala suradnju s koalicijom HSS-SDP koja sad ima većinu.

Presudna je bila ruka nezavisne vijećnice Irene Franceković. Dojučerašnja kritičarka bivše vlasti. Predviđeno je da Franceković bude njihova kandidatkinja za predsjednicu Gradskog vijeća.

Franceković je danas rekla za Radio Samobor kako će i dalje nastupati kao nezavisna te da ovim potpisom nije ušla u koaliciju.

“Zbog ovakvih stvari se ljudima gadi politika.

Samo da rezimiramo što se danas dogodilo: Irena Franceković, koja je godinama bila najžešća opozicija dosadašnjoj Upravi, najednom je postala njihov presudni faktor u formiranju većine u Gradskom vijeću. Na prvu djeluje kao klasična, 100 puta viđena priča o “mijenjanju kaputa“, igranju “žetončićima“ itd.

Međutim, ovo je za mene dublja priča od toga. Ovo je priča o interesnim skupinama toliko duboko u strukturama, da ne biraju sredstva. U stanju su se grčevito boriti za svoje mjesto u lancu. Ovdje su pokazali da su u mogućnosti manipulirati ljudima koji su godinama gradili svoje ime, da bi se na kraju sveli na “žetončić“.

Čini se da neću imati većinu u Vijeću.

Nema veze, imat ću obraz i mogućnost da svakoga pogledam u oči. Nešto što HSS, SDP i Irena Franceković ne mogu.

Ovakvo nešto sam očekivala i upravo zato nisam htjela pregovarati, dogovarati i licitirati s ljudima koji cijelo vrijeme imaju figu u džepu. Njima je bitna fotelja, da su „na pipi“, javni natječaji, vantroškovnički radovi…

Ja sam u ovu priču ušla da bih se bavila interesima građana grada Samobora, a ne interesima određenih skupina ljudi.

Znam da takva smetam mnogim ljudima, ali isto tako znam da su ti ljudi u manjini u Samoboru, unatoč većini u Vijeću ?.

P.s. ispričavam se Matildi Labaš Purić što je na ovoj fotografiji kao kolateralna žrtva. Znam da je jedna od nas koji su svim srcem za promjene u Samoboru”, napisala je razočarana Škrobot na Facebooku.

Foto: Facebook


Komentari