ZAPREŠIĆANI: Zaklada Ana Rukavina poziva vas na upis u REGISTAR

Facebook

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Registar u Zaprešiću.

U srijedu, 11. studenog, od 17 do 19 sati, Zaklada Ana Rukavina održat će akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati u Pastoralnom centru župe Marije Kraljice apostola u Zaprešiću, ulica Dragutina Domjanića 16, na inicijativu volonterki Zaklade Ana Rukavina, Snježane Čagalj i Renate Knez.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Registar je lijek je u nama. Njime Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 49.871 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 56 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

 


Komentari