Zagrebačka županija se zadužuje za 80 milijuna kuna: Evo na što planiraju potrošiti kredit

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Županijska skupština je na današnjoj sjednici donijela odluku o novom zaduženju u visini od 80 milijuna kuna, prenosi Radio Sljeme.

Kredit će se iskoristiti za izgradnju sportskih dvorana i škola te njihovih dogradnji i rekonstrukcija.

Čak 4 nove sportske dvorane u Klinča Selima, Bedenici, Graberju Ivanićkom i Zaprešiću te dvije osnovne škole u Strmcu i Luki izgradit će se u Zagrebačkoj županiji. Uz to, planirana je i dogradnja i rekonstrukcija 11 škola. Sredstva za to će, u suradnji i gradovima i općinama te kreditnim zaduženjem od 80 milijuna kuna, osigurati sama županija.

“Mislim da je to u cjelini dobar potez jer ćemo time osigurati da kroz ovu, ali i dvije naredne godine, izgradimo, dogradimo ili rekonstruiramo objekte u vrijednosti od 165 milijuna kuna. Ako tome dodamo i još dio sredstava koja ulažu naši gradovi, to bi bilo više od 200 milijuna kuna”, istaknuo je župan, Stjepan Kožić.

Inače, na aktualnom satu sjednice županijske skupštine zastupnike je zanimalo ono što je posljednjih mjeseci bilo u središtu pažnje gradske javnosti – prostorni plan.

“Ovdje se planira nova autocesta, nova željeznica, novi sustav zaštite od poplave itd. Ove izmjene prvi puta prolaze kroz složene Strateške studije utjecaja na okoliš. Prošle su tri sjednice povjerenstva koje je nadležno za tu proceduru, očekujemo sljedeći mjesec i četvrtu te nakon toga Plan ide svojem kraju. Bit će i ponovne javne rasprave”, rekla je ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije, Željka Kučinić.

Dodajmo da je županija ove godine izdvojila 7 milijuna i 450 tisuća kuna kroz 6 mjera za pripremu i provedbu europskih projekata. Također, u pripremi je dokument o tome kako zadržati i privući nužno potrebne zdravstvene radnike.


Komentari