Zagrebačka županija dodijelit će 900.000 kuna za izgradnju e-punionica i postavljanje pametnih klupa

FOTO: Kronike Velike Gorice

Javni poziv za dodjelu sredstava gradovima i općinama Zagrebačke županije otvoren je do 20. ožujka.

Zagrebačka županija dodijelit će 900.000 kuna za izgradnju e-punionica i postavljanje pametnih klupa, pri čemu jedan prijavitelj za e-punionicu može dobiti bespovratnu potporu do 25.000 kuna, a za pametnu klupu do 16.000 kuna, priopćeno je u srijedu iz Ureda župana.

Javni poziv za dodjelu sredstava gradovima i općinama Zagrebačke županije otvoren je do 20. ožujka. Zagrebačka županija lani je sufinancirala izgradnju 12 e-punionica u svih devet gradova i tri općine od posebne državne skrbi na Žumberku, te u Pisarovini i Pokupskom sa 689.930 kuna.

“Zagrebačku županiju često nazivaju ‘Zelenim zagrebačkim prstenom’, a ovo je jedna u nizu mjera koja se provodi sa ciljem zaštite okoliša tako da se građanima omogući korištenje napredne infrastrukture za električna vozila i niz mogućnosti poput besplatnog mobilnog interneta ili pametnog USB punjenja pomoću pametnih klupa”, istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Iz županije pozivaju gradove i općine da svoje prijave dostave na Upravni odjel za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju.

Prijaviti se mogu oni koji ispunjavaju formalno-pravne i tehničke preduvjete za izgradnju i postavljanje e-punionice ili pametnih klupa i kojima ranije nije sufinancirana ili izgrađena takva infrastruktura.

Jedan grad ili općina može dobiti potporu za izgradnju samo jedne e-punionice ili pametne klupe, napominje se u priopćenju.


Komentari