Zagreb broji 13 novozaraženih, a produljen je rok za prijavu šteta od poplave!

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, a 452 osobe su u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak zagrebački stožer civilne zaštite.

“Jučer je obavljeno 311 obavljenih testiranja, imamo 13 pozitivnih”, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.

U Zagrebu su tako trenutno aktivna 174 slučaja zaraze, a jučer je 57 osoba stavljeno u samoizolaciju, pa je njihov ukupan broj 452.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je kako je rok za prijavu štete od poplava koje su Zagreb pogodile prošlog vikenda produljen za najmanje tjedan dana.

“Danas do 12 sati je rok za objavu šteta od poplava, i rekao sam da će se produljiti za tjedan dana, najmanje, odnosno sve dotle dok se ne prijavi zadnji poplavljeni čovjek u Gradu Zagrebu”, poručio je Bandić.

Dodao je da je razlog tako kratkog roka bila želja da se ljudi “trgnu” i da se problem riješi zajedno što prije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 30.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 245 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 49 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.


Komentari